Doktorlara göre küflü ekmeklerden kaçınmak en iyisidir ancak aceleyle yenildiğinde o kadar zararlı olmayabilir.
Tadı çok kötü olsa da doktorlar sizi hasta etmeyeceğini söylüyor ancak aile hekimi olan Dr. yine de küfün “kaçınılması gereken bir şey” olduğunu söylüyor.
Cleveland Clinic’te gastroenterolog olan Dr. Christine Lee’ye göre insanlar önce paniğe kapılıp sonra tükürmemeli.
Dr. açıklıyor: “Eğer yanlışlıkla yutarsanız, bu çok da büyük bir sorun değil.” “Eğer bu sadece bir ısırıksa, iğrenme faktörü bir yana, bağışıklık sisteminiz sağlam olduğu sürece zararlı olmamalıdır .”
Dr. , “Küfteki potansiyel toksinlerin veya alerjenlerin temizlenmesine yardımcı olmak için bol miktarda su içmek de faydalıdır” diyor. “Küflü ekmek yemekten hastalanma riski düşüktür”,”Fakat riskinizi artırabilecek bilmeniz gereken bazı değişkenler var.”
Bununla birlikte, bağışıklığınızı zayıflatabilecek bir tıbbi durumunuz varsa veya bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar kullanıyorsanız, muhtemelen o küflü ekmek somunundan hastalanma olasılığınızın daha yüksek olduğunu ekledi .
Ayrıca, “Bağırsak mukoza bariyeriniz bozulursa (örneğin ülser, kolit veya deride küf veya mantarın kan dolaşımınıza girmesine izin verecek başka bir kırılma) riskiniz de artar” diye ekledi.